Kuchnia Niebieskich Stref z Anetą Łańcuchowską

Warsztaty

Start
22 maja 2019 18:00
Koniec
22 maja 2019 22:00
Adres
Krakowskie Przedmieście 4/6 Warszawa   Pokaż na mapie
Telefon
+ 48 518 703 608

249.00

16 w magazynie

Status

This event has passed

0 zostało sprzedanych

Event Details

Są na Świecie miejsca gdzie czas wydaje się stać w miejscu, a cechą wspólną ludzi je zamieszkujących jest ich długowieczność, te miejsca nazwane zostały Niebieskimi Strefami. Na japońskiej wyspie Okinawie, greckiej Ikarii, we włoskiej Sardynii, czy na kostarykańskim półwyspie Nicoya, to właśnie tam mieszkańcy żyją szczęśliwie, zdrowo i przede wszystkim długo.

Aneta Łańcuchowska, blogerka kulinarna, podczas swoich warsztatów zabierze Cię w kulinarną podróż do wszystkich tych miejsc. Czy wspólne gotowanie dań inspirowanych kuchnią tych regionów brzmi wystarczająco apetycznie?

Zapraszamy do zapisów na warsztaty Anety!

MENU:

  1. Tropikalna potrawka z czarną fasolą i dużą ilością przypraw (inspirowane kostaryką – Nicoyi)
  2. Horta z jajkiem sadzonym (Grecka – Ikaria) duża ilość liściastych warzyw (szczaw, szpinak, mlecz, rukola, roszponka) z ziołami i jajkiem.
  3. Grillowane tofu z grzybami shitake (Okinawa)
  4. Niebieskie smoothie (California)
  5. Sardyński sos pomidorowy z makaronem z soczewicy (Włochy – Sardynia)